Библиотека

Читалищната библиотека е основна обществена библиотека в Община Козлодуй. Тя е гръбнака на териториалното обществено обслужване. Библиотечните услуги са част от публичните услуги, които осигурява общината. Те са отразени като  „делегирани държавни дейности”  в закона на обществения бюджет, който чрез финансиране може да стимулира принципа за свободен достъп до информация, образование и развлечение, каквито може да предложи една общинска библиотека.

Малко са българските градове с мащаба на Козлодуй, чиито имена са известни не само у нас, но и по света.

Библиотеката е най – голямото книжовно средище в община Козлодуй, съхранила във фонда си над 70 000 библиотечни единици от всички отрасли на човешкото знание.

Участието и в културния и духовния живот на града ни е от изключителна важност. Тя отмерва пулса на интелектуално – просветното му битие.

В библиотеката от 2004 год. е внедрен програмният продукт АБ, който осигурява лесен достъп на читателите до търсена информация и съвместна дейност с други библиотеки в страната.

През 2009 год. библиотеката участва в проекта по националната програма „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки” – финансирана от фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Нашата библиотека е включена в списъка на класираните което осигурява интернет връзка за посетители с равнопоставен достъп и безплатен за всеки жител на общината. Библиотека ще осигури лесен достъп до информация, знания, комуникации и електронни услуги.

One Comments to “Библиотека”

 1. Христина Димитрова

  Здравейте,

  Бих желала да даря на Вашата библиотека електронна книга. Става на въпрос за лично дарение. Опитах се да намеря имейл на самата библиотека, но така и не успях да открия, затова се обръщам към Вас. Надявам се, да им предадете моето желание.За да се чете книгата е нужно да се изпратят пароли.За целта ми е необходимо потвърждение за активен имейл адрес. Ще можете вкарвайки паролата и кода да я четете от различни компютри в библиотеката. Единственият недостатък е, че не може да се чете от няколко компютъра по едно и също време. Книгата е моя и се казва „Да разбереш Кея“. Ето линк към нея:

  http://marvil-books.com/keia/pages/uvod1.php

  Моля Ви, отговорете ми, за да мога за направя заявка за кодовете, които са необходими. Книгата вече е във фондовете на няколко библиотеки в страната и те я четат безпроблемно, поне до момента.

  Поздрави,

  Христина Димитрова

Leave a Reply

(required)

(required)